VARTA Helps zato što su djeca naša budućnost.
...zato što su
djeca
naša
budućnost

VARTA misija za dobrotvorne svrhe

Mala ili velika, i država po država, VARTA će raditi zajedno s lokalnim i nacionalnim dobrotvornim organizacijama koje pružaju praktičnu i stvarnu podršku onoj djeci kojoj je podrška najpotrebnija. Bez obzira na to da li je stvar potrebe školske njege, podrške mentalnom zdravlju, toplog obroka ili sigurnog prostora, „VARTA Helps“ omogućiti će da se to i dogodi.

Vjerujemo da svako dijete ima osnovno pravo na odrastanje osjećajući se voljeno, podržano i sigurno. A to putem VARTA Helps-a i naših lokalnih partnera možemo i ostvariti.

VARTA u službi Vama.

...because children are our future
VARTA Helps
...zato što su
djeca
naša
budućnost
Plan International

VARTA PODRŽAVA
PLAN INTERNATIONAL

Logo PLAN International
VARTA će podržati rad Plan International-a uz minimalnu donaciju od 25.000 €. Donacija će pomoći projektu „Allin Mikuna“ - Zdrava prehrana za djecu u Peruu, razvoj ekološki prihvatljivih poslovnih modela i ekonomsko osnaživanje žena.
PLAN International
Finska

VARTA PODRŽAVA
FINKEY FOUNDATION

SUOMI
VARTA donira 3 € centa sa svakog pakovanja označenog sa "VARTA pomaže" koji je prodat u periodu 1.8.-31.12.2020. Finanskoj fondaciji Finkey Association of Ice Hockey Association za podršku djeci i mladima iz porodica sa finansijskim izazovima. Cilj je potaknuti djecu da igraju hokej bez obzira na socijalno-ekonomsku pozadinu, financijski pružiti potporu onima kojima je to potrebno, izgraditi zajednicu i razviti hokejaške klubove širom zemlje.
Make a wish
Francuska

VARTA PODRŽAVA
MAKE A WISH FRANCE

Make a wish
VARTA će podržati Make-A-Wish France u ispunjenju želja djece u dobi od 3 do 17 godina koja pate od ozbiljnih bolesti. Donirat ćemo 0,50 € za svaki prodati promotivni paket baterija u razdoblju od Augusta do Decembra 2020. godine.
Banco Alimentare
Italija

VARTA PODRŽAVA
BANCO ALIMENTARE

Banco Alimentare
VARTA i Banco Alimentare zajedno rade najčasniji posao: nahraniti ljude kojima je hrana potrebna. Za svaki kupljeni VARTA promotivni proizvod, jedan obrok donirat će se ljudima u potrebi. Ukupno ćemo donirati 300.000 obroka ljudima kojima je pomoć potrebna.
SOSPoland
Poland

VARTA PODRŽAVA SOS WIOSKI DZIECIECE

SOSPoland
Dobra energija se vraća! VARTA Poljska će donirati 100 000 PLN SOS WIOSKI DZIECIĘCE. Ovo udruženje pomaže djeci koja su napuštena, siročadima ili su ugrožena gubitkom roditeljske skrbi. SOS WIOSKI DZIECIĘCE u Poljskoj su zajednice od 12-14 kuća u kojima žive SOS roditelji sa 6-8 štićenika. Čuvari se brinu o odgoju, zdravlju, obrazovanju i emocionalnom razvoju štićenika. Pored donacije, organizirat će se i dobrotvorne aukcije koje će donijeti zaradu koja će 100% biti donirana za SOS WIOSKI DZIECIĘCE.
NURDOR
Srbija

VARTA PODRŽAVA NURDOR

Nurdor
"VARTA HELPS" će podržati NURDOR i njihovu borbu za poboljšanje kvalitete života djece oboljele od karcinoma i njihovih najmilijih. Naša energija za njihove osmijehe! NURDOR je nacionalno udruženje roditelja djece oboljele od karcinoma koje čine roditelji, ljekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
Pomozi
Bosni i Hercegovini

VARTA podržava Pomozi.ba

Pomozi
’Varta Helps’’ će podržati projekat ‘’Užine’’ u saradnji sa Pomozi.ba. Projekat ‘’Užine’’ je projekat koji pomaže socijalno ugroženoj djeci u Bosni i Hercegovini, nastojeći da prikupi što je više moguće sredstava koja će osigurati da svako dijete ima obezbijeđenu užinu za vrijeme nastave, tako da djeca nisu gladna tokom nastave, a I da se osjećaju dodatno zaštićena.
Zimbabwe
Zimbabve

VARTA PODRŽAVA
HALO TRUST

Halo Trust
Zimbabve je jedna od najgušće miniranih zemalja na svetu. U 2018. godini u Zimbabveu je uništeno preko 10% svih uništenih mina u svijetu. VARTA Zimbabve s ponosom podržava HALO Trust, najveću svjetsku organizaciju za uklanjanje mina na svijetu. U Zimbabveu HALO zapošljava preko 400 lokalnih muškaraca i žena kako bi očistio mine koje ugrožavaju život i sredstva za život. VARTA će podržati ovu organizaciju sa isporukom punjivih baterija za napajanje detektora koje HALO-ov tim koristi za sigurno pronalaženje mina. Do danas su HALO demineri pronašli i uništili preko 100 000 mina.
Tabletochki
Ukrajina

VARTA PODRŽAVA TABLETOCHKI

Tabletochki
VARTA će donirati 5,00 UAH za svako kupljeno pakovanje VARTA HELPS LONGLIFE 10/1 za pomoć ukrajinskim obiteljima koja se bore protiv raka, kao i liječnicima za spašavanje života djece oboljele od raka.
BatorTabor
Mađarska

VARTA SUPPORTS
Bátor Tábor

BÁTOR TÁBOR
„VARTA helps” program supports the Bátor Tábor Foundation that gives life-changing experiences to chronically ill children. Bátor Tábor’s (Brave Camp) therapeutic recreation camps and hospital programs help 3,000 cancer-afflicted and chronically ill children and their families, giving them the strength and means for life and recovery.
Tabletochki
Romania

VARTA SUPPORTS DISADVANTAGED CHILDREN OF ROMANIA

Cu Diacritice
VARTA has been supporting projects to help disadvantaged children around the world since 2017. In Romania, 2020 was a year of challenges, when more than ever we need to focus on those who will represent our future. We aim to bring a smile and a drop of hope to as many children in Romania as possible, together with our partners.
Turkey
Turkey

VARTA SUPPORTS CHILDREN IN NEED

VARTA, collaborating with a charity, serves for a noble cause: aids the health of children.
HET VERGETEN KIND
Netherlands

VARTA SUPPORTS
HET VERGETEN KIND

HET VERGETEN KIND
Foundation Het Vergeten Kind is committed to children and young people who live in an unsafe or unstable situation or who are forced to grow up in a foster location. VARTA supports the project "Heppie holidays and weekends" that offers these vulnerable children an unforgettable holiday where they can forget their worries and sorrows and simply be children again for a while.